O upravljanju otpadom na kompostilištu „Zelenila“

VIDEO K9: Učesnici međunarodne radionice o upravljanju otpadom obišli su u petak kompostilište Gradskog zelenila.

0
19

Učesnici radionice o smanjenju emisije metana u sektoru upravljanja otpadom Jugoistočnoj Evropi uz primenu resursa GMI koja je održana u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka posetili su kompostilište Gradskog zelenila.

Učesnici skupa iz Makedonije, Hrvastske, Crne Gore, Republike Srpske, i opština iz Vojvodine, upoznali su se sa načinom rada postrojenja u kom se prerađuje sav bio otpad s teritorije Novog Sada i pretvara u kompost koji se dodaje prilikom sadnje drveća, cveća i ukrasnog rastinja.

Pored učesnika radionice, obilasku su prisustvovali su predstavnici Gradske uprave za zaštitu životne sredine, direktor Gradskog zelenila Miloš Egić i pomoćnik direktora Danijela Andrić.

Učesnici tribine obavešeteni su da se prilikom proizvodnje komposta u kompostilištu Gradskog zelenila koristi tehnologija koja ne zagađuje životnu sredinu, a da se dobija kompost izuzetnog kvaliteta koji se koristi prilikom ozelenjavanja Novog Sada, naveli su iz ovog preduzeća.

U kompostilištu se prerađuju trava, lišće, bolesne, oštećene, suve grane, truli delovi drveća. 

Zajedno sa predstavnicima javnih službi za upravljanje otpadom iz država iz regiona, kompostilište su posetili i predsavnici Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Temerina i Vrbasa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.