O spomenicima nakon stručnog mišljenja

VIDEO K9: Razmatranje inicijative o postavljanju spomen-obeležja Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku uslediće nakon stručnog mišljenja relevantnih gradskih ustanova, saopšteno je nakon sednice Saveta za kulturu i informisanje Skupštine Novog Sada.

0
73

Postavljanje spomen-obeležja posvećeno Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku, na Subinom platou, kao i postavljanje skulpturalnog dela na prostoru „Kreativnog distrikta“ dve su inicijative Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ koje su danas razmotrili članovi Saveta za kulturu i informisanje.

Postavljanje pomenutih obeležja bili bi deo programa „Evropske prestonice kulture“, a troškove finansiranja i izvođačke radove snosila bi Fondacija. 

Donet je zaključak prema kojem će o ovim inicijativama biti zatraženo stručno mišljenje JP „Urbanizam“ Zavod za urbanizam i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

U inicijativi za postavljanje spomen-obeležja posvećeno Mitru Subotiću Subi u Limanskom parku navedeno je da je, svojim zalaganjem i stvaralaštvom u oblasti kulture, ovaj Novosađanin, kompozitor i producent dao neizmeran doprinos svetskoj savremenoj muzičkoj baštini.

Kako je navedeno u drugoj inicijativi, postavljanjem skulpturalnog dela kod „Kreativnog distrikta“, dodatno bi bio oplemenjen otvoreni prostor u okviru tog kompleksa i dao mu novi umetnički predznak, uz uvažavanje prostornog identiteta i sećanja na industrijsko nasleđe.

O podnetim inicijativama Savet za kulturu i informisanje će, kako je saopšteno, odlučivati nakon pribavljanja mišljenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.