O migrantima bez predrasuda

VIDEO K9: Anti migrantski protesti koje su sinoć u centru Beograda organizovale pojedine desničarske grupe, Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić ocenio je kao sramotu za Srbiju. Poslednja migranstska kriza, međutim, mogla bi našu zemlju staviti pred veće izazove.

8

U našoj zemlji trenutno boravi relativno mali broj migranata koji mahom traže način da se domognu zemalja Zapadne Evrope.

Neizvesna situacija na Grčko – Turskoj granici, mogla bi, međutim, znatno uvećati njihov broj u Srbiji, ocenio je Željko Stanetić, direktor Vojvođanskog građanskog centra.

Migranti, podsetio je Stanetić, ne žele da ostanu u prihvatnim centrima i njihovi pokušaji da pređu granicu sa Mađarskom, BiH ili Hrvatskom mogu predstavljati još veći problem.

Obaveza svih institucija i organizacija koje se bave migrantima je nadgledanje situacije i edukacija građana.

Plasiranje neistinitih i preuveličanih informacijama o migrantima stvara negativnu sliku o njima i dovodi do agresije prema njima i potom, neminovno, do sukoba što, kao društvo, uz negativnu retoriku o migrantima, zaključio je Stanetić,ne smemo sebi dozvoliti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.