O medijima može i bez medija

VIDEO K9: Za ponedeljak je najavljena nova runda razgovora vlasti i opozicije na kojem bi glavna tema trebala da budu mediji. Predsednik Vojvođanske stranke Aleksandar Odžić je u emisiji Otvoreni ekran, ove razgovore ocenio kao neiskrene.

197

Nova runda okruglog stola vlasti i opozicije o izbornim uslovima biće održana u ponedeljak, a glavna tema sastanka biće mediji, saopšteno je iz Fondacije za otvoreno društvo, koja zajedno sa Fakultetom političkih nauka organizuje razgovore o izbornim uslovima.

Javnosti će, kako je najavljeno, biti dostupna samo uvodna izlaganja, što je izazvalo negodovanje medijskih udruženja i novinara. U Vojvođanskoj partiji smatraju da su ovi razgovori samo, kako kažu, predstava za narod i sumnjaju da će imati pozitivan epilog.

“Ja moram da kažem da su razgovori potrebni, pogotovo u ovoj situaciji u kojoj jesmo. Međutim, lično mislim da su ti razgovori dosta neiskreni i da su samo još jedna u nizu šarenih laža ili predstava za široke narodne mase, projektovana od strane, pre svega, vlasti i da će, otprilike, takav epilog i biti”, rekao je Odžić.

Razgovori na FTN biće treći po redu susret vlasti i opozicije iniciran od Fondacije za otvoreno društvo koji ne odustaje od “Četam haus” modela zatvorenih vrata, iza kojih će, bez prisustva medija, tema biti mediji.

Predstavnici Saveza za Srbiju naveli su da će do kraja sedmice doneti odluku o učešću u ovim razgovorima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.