O izborima i na gradilištu

VIDEO K9: Za dve godine Gimnazija Laza Kostić u Novom Sadu trebalo bi da dobije fiskulturnu salu, čija je izgradnja počela ovog meseca. Radove danas obišli gradonačelnik Novog Sada i predsednik Pokrajinske vlade koji su, osim o sali, odgovarali i na pitanja novinara o ostavkama i o izborima najavljenim za december.

0
39

Početkom septembra započeli su radovi na izgradnji fiskluturne sale sa pratećim sadržajima u novosadskoj Gimnaziji „Laza Kostić“, koja bi trebala da bude završena za oko dve godine.

Projekat vredan 694 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Predviđena je izgradnja objekta fiskulturne sale, neto površine 1.802 kvadratna metra u kompleksu škole, sa terenom za rukomet, košarku i odbojku. Planirano je i opremanje novoizgrađenog objekta, učionica i svlačionica, kao i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice koja bi omogućila pristup vatrogasnim vozilima, izgradnja pešačke staze i dodatnih parking mesta.

Novinari su iskoristili ovu priliku da pitaju i o aktuelnoj temi – izborima, republičkim, pokrajinskim i lokanim koji bi, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogli biti 17. decembra, kao da li će i oni, kao i ostali funkcioneri, podneti ostavke.

Tokom dva dana veliki broj gradonačelnika i predsednika opština iz redova SNS-a masovno su podneli ostavke zbog najavljenih mogućih izbora. Među njima su gradonačelnici Smedereva, Leskovca, Kragujevca, Kraljeva, predsednici opština Vlasotince, Topola, Bojnik, Lebane i drugih, kao i gradonačelnik Beograda Aleksanadr Šapić. Podsećamo i da je opozicija ranije zatražila da do kraja godine budu održani vanredni parlamentarni i beogradske izbori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.