Nužda na pijaci 65 dinara

VIDEO K9: Plaćate li vi korišćenje toaleta na svom radnom mestu, pitanje je koje nam upućuju zakupci tezgi na novosadskim pijacama. Njihovo pitanje prosledili smo direktoru Javno komunalnog preduzeća Tržnica, a dok čekamo odgovor, pogledajmo na šta se konkretno žale prodavci i posetioci na novosadskim pijacama.

0
38

Deset novosadskih pijaca o kojima brine JKP Tržnica uglavnom su dobro uređene i opremljene te im se malo toga može zameriti. Ipak, pojedini sugrađani i zakupci tezgi na pijacama u Novom Sadu žale se na mali broj toaleta, ali i na cenu koju plaćaju za njihovo korišćenje.

Futoška pijaca ima samo jedan, iznajmljen privatniku, koji je do pre 4 nedelje koštao 20, a sada 65 dinara.

Najveći broj posetilaca ove pijace i ne zna gde se on nalazi, izuzev onih koje nužda natera da ga potraže.

Situacija sa toaletom na Futoškoj pijaci, međutim, mnogo više pogađa zakupce koji ovu pijacu smatraju svojim radnim mestom i koji, makar i sa popustima, moraju da ga koriste nekada i više puta dnevno.

Procena je, stoji na sajtu Tržnice, da tokom dana više građana prođe kroz Futošku pijacu nego Zmaj Jovinom ulicom. Na ovoj pijaci površeine od 5.000㎡ smeštena su oko 443 prodajna mesta, 48 poslovnih prostora i zatvorena hala sa 38 rashladnh vitrina.

U “Tržnici” ističu da su oni javnokomunalno preduzeće čija je pretežna delatnost komunalno opremanje i izgradnja objekata.

Ana Pataki, iz JKP “Tržnica” Novi Sad je napomenula da potpuno ili delimično zatvaranje pijace kako bi se odgovorilo na taj uslov, mogao biti, kako je navela, udar na kupce i na prodavce.

Od uprave JKP Tržnica očekujemo odgovor na pitanje koje smo im uputili – može li, treba li i ima li obavezu da obezbedi bar jedan besplatan toalet, ako nista drugo, onda redovno održavan toi toi na svakoj od pijaca o kojima brine, a na kojima svakodnevno boravi i radi toliko Novosađana i zakupaca?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.