NURDOR obeležio 15. februar

VIDEO K9: Akcijama u tržnim centrima širom zemlje, Nacionalno udruženje roditelje dece obolele od raka (NURDOR) obeležilo je juče Svetski dan dece obolele od raka i tom prilikom prikupljeno je gotovo milion dinara za pomoć ovom udruženju.

0
27

Petnaesti februar, Svetski dan dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) ove godine je i pored epidemije, obeležio postavljanjem štandova u tržnim centrima širom zemlje.

Akcija je, iako spontana i tiha, urodila velikim plodom, pa su tako volonteri NURDOR-a prikupili gotovo milion dinara. Sav novac od donacija namenjen je izgradnji roditeljske kuće u Beogradu.

Proteklih godina, kaže Joland Korora predsednica NURDOR-a, 15. februar NURDOR je obeležavao zagrljajima i u krugu velikog broja ljudi. Ove godine, ipak, u nešto skromnijem okruženju, pod sloganom „Zajedno smo jači“, NURDOR je ipak uspeo da stavi akcenat na taj datum i istakao njegovu važnost za svu decu koja se leče od ove opake bolesti.

NURDOR se već godinama zalaže za osnivanje Nacionalnog kancer registra, ističući da je statistika o novooboleloj i preminuloj deci u našoj zemlji i dalje poražavajuća. Tako svakoga dana u Srbij jedno dete oboli od raka, dok svake nedelje jedan mališan izgubi bitku protiv ove opake bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.