NURDOR, korak po korak

VIDEO K9: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, čini relativno mala grupa ljudi koja je tokom proteklih godina uspela da učini velike stvari, poput izgradnje Odeljenja dečje hemato-onkologije u Nišu. Ovo udruženje bilo je prvo u našoj zemlji po mnogo čemu, rekla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora u emisiji Otvoreni ekran.

40

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka za 15 godina postojanja uradilo je mnogo na poboljšanju uslova lečenja dece od maligniteta, kao i na pružanju pomoći roditeljima te dece.

Podizanje svesti u društvu dovelo je do toga da je uz pomoć donacija ovo udruženje izgradilo i opremilo kompletno Odeljenje dečje hemato-onkologije u Nišu i renoviralo Odeljenje u Kragujevcu.

U NURDOR-u navode da su ponosni na činjenicu da je jedno Udruženje građana podiglo bolnicu, koja je prva u mnogo čemu.

ITokom prošlog meseca okončana je akcija “Pruži korak” u kojoj je kroz Android aplikaciju učestvovao veliki broj građana, ne samo iz Srbije, nego i iz regiona i dijaspore. Inače, aplikacija je kreirana u Novom Sadu, a napravljena je da meri broj koraka i pređene kilometre pretvara u novac.

Ideja za ovu akciju je potekla od volontera NURDOR-a, a prikupljeni novac biće usmeren u kupovinu placa i u izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.