NURDOR, korak po korak

VIDEO K9: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, čini relativno mala grupa ljudi koja je tokom proteklih godina uspela da učini velike stvari, poput izgradnje Odeljenja dečje hemato-onkologije u Nišu. Ovo udruženje bilo je prvo u našoj zemlji po mnogo čemu, rekla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora u emisiji Otvoreni ekran.

44

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka za 15 godina postojanja uradilo je mnogo na poboljšanju uslova lečenja dece od maligniteta, kao i na pružanju pomoći roditeljima te dece.

Podizanje svesti u društvu dovelo je do toga da je uz pomoć donacija ovo udruženje izgradilo i opremilo kompletno Odeljenje dečje hemato-onkologije u Nišu i renoviralo Odeljenje u Kragujevcu.

U NURDOR-u navode da su ponosni na činjenicu da je jedno Udruženje građana podiglo bolnicu, koja je prva u mnogo čemu.

ITokom prošlog meseca okončana je akcija “Pruži korak” u kojoj je kroz Android aplikaciju učestvovao veliki broj građana, ne samo iz Srbije, nego i iz regiona i dijaspore. Inače, aplikacija je kreirana u Novom Sadu, a napravljena je da meri broj koraka i pređene kilometre pretvara u novac.

Ideja za ovu akciju je potekla od volontera NURDOR-a, a prikupljeni novac biće usmeren u kupovinu placa i u izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.