NUNS TRAŽI DA SEDNICE RRA BUDU JAVNE

823

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je protestovalo zbog odluke Saveta Republičke radiodifizne agencije (RRA) da zatvori za javnost današnju sednicu na kojoj se odlučuje o izboru novog nacionalnog emitera i dodeljivanju frekvencije koja je ranije oduzeta Televiziji Avala. 

Predsednik NUNS Vukašin Obradović zvanično je u utorak zatražio da prisustvuje sednici Saveta RRA “zbog izuzetne važnosti tema koje će se naći na dnevnom redu”, ali se na početku sednice većina članova Saveta izjasnila da sednica bude zatvorena.

U zahtevu upućenom predsedniku Saveta RRA, episkopu Porfiriju, zameniku predsednika Goranu Karadžiću i ostalim čanovima Saveta, Obradović je podsetio “da je članom 32. Zakona o radiodifuziji propisano da je rad Saveta javan” i da samim tim ne postoje nikakve zakonske prepreke da on prisustvuje sednici Saveta.

Ukazao je da će “Savet RRA na taj način pokazati da radi i postupa na demokratski i transparentan način, u opštem interesu javnosti”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju NUNS se podseća da je i Statutom RRA regulisano da su sednice Saveta otvorene za novinare kada se odlučuje o izboru emitera kojima se po raspisanom konkursu odobrava odgovarajuća dozvola, kao i kada se odlučuje o trajnom oduzimanju dozvole.

Tražimo od RRA da ubuduće sve sednice Saveta budu otvorene za javnost, navodi se u saopštenju, prenosi “Danas”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.