NUNS: Novinare ne štiti sistem

VIDEO K9: Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić rekao je da državne institucije i dalje ne uzimaju u zaštitu novinare što je, smatra on, dokaz da kod nas sistem još uvek ne funkcioniše.

81

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo duboku zabrinutost “zbog svakodnevne kampanje protiv pojedinih redakcija i ćutanja nadležnih institucija – policije, tužilaštva, Ministarstva informisanja i Vlade”.

O tome zašto nadležni ćute i da li se to ćutanje može vratiti institucijama kao bumerang, govori predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožićo.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je nedavno podsetilo ‚‚da se najviši nosioci javnih funkcija u vlasti do sada nisu oglašavali kako bi ne samo osudili već i zaustavili učestalo zastrašivanje novinara i redakcija malobrojnih nezavisnih medija.

Prema oceni ovog udruženja , “najviši državni funkcioneri i prorežimski tabloidi svojim diskriminatornim i uvredljivim izjavama i spekulacijama direktno inspirišu i ohrabruju neprijateljsku atmosferu prema kritičkom, nepristrasnom i objektivnom novinarstvu”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.