NSZ prilagođava uslove rada

VIDEO K9: Po završetku vanrednog stanja počela je normalizacija rada naših preduzeća i ustanova, uz sprovođenje mera Vlade srbije za sprečavanje širenja epidemije Covid 19.

0
41

Nacionalna služba za zapošljavanje, kako je sapšteno, prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.

Tako lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka 11. maja, mogu elektronskim putem da izvrše prvu prijavu na evidenciju, da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti ili zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti, kao i da završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem da:

Dostave prijave potrebe za zapošljavanjem;
Podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja;
Podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih;
Podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.
 
Nezaposlene kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima, NSZ obavestiće o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Neposredan prijem klijenata, kažu u NSZ, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.
 
Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.