NSZ: Preko 7.800 prijava za IT obuke

VIDEO K9: Završen je konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Pristiglo je više od 7.800 prijava zainteresovanih za ove obuke koje počinju u septembru u 10 gradova u Srbiji.

0
472

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje ističu da je ovo do sada najveće interesovanje za obuke koje sprovode.

Najviše prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove za besplatne specijalističke informatičke obuke NSZ, njih skoro 3000, je sa područja Beograda, sa teritorije Novog Sada ih je 826, iz Niša skoro isto toliko, iz Kragujevca oko 470.

Prijavljeni kandidati su najveće interesovanje iskazali za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), ali nije zanemarljiv ni broj onih koji bi da steknu potrebna znanja kroz obuke za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300).

Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje će biti vršeno psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba, a u narednoj fazi selekcije izvođači obuka biće testirani i o osnovnom poznavanju rada na računaru.

Prvi ciklus ovih informatičkih obuka počeće u septembru u 10 gradova u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.