NSZ Novi Sad: Konkursi za zapošljavanje

VIDEO K9: Na današnjoj prezentaciji koja je održana u Skupštini grada Novog Sada, Nacionalna služba za zapošljavanje predstavila je aktuelne i predstojeće javne pozive namenjene poslodavcima i svim nezaposlenim građanima. Ovaj javni poziv raspisao je grad Novi Sad.

0
3039

Prošle godine je preko Nacionalne službe zapošljavanja zaposleno oko 5.000 ljudi, što je najbolji rezultat otkako Nacionalna služba postoji, kažu nadležni.

Kako navode, nadaju se da će ove godine biti daleko veći broj zaposlenih. A takođe se nadaju i da će se povećati broj zaposlenih sa invaliditetom.

“Na današnjoj prezentaciji biće predstavljeni javni pozivi koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje i koji je raspisao grad Novi Sad. U prezentaciji će biti 12 javnih poziva koje će naši saradnici prezentovati, to su javni pozivi namenjeni i poslodavcima i nezaposlenim licima”, rekla je Nevena Živković, v.d. direktorka Filijale NSZ NS.

Neki od javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje su upućeni nezaposlenima romske nacionalnosti, poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje, zatim Javni konkurs za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva.

“Akcionim, nacionalnim planom se kreira politika zapošljavanja koju utvrđuje Vlada republike Srbije na godišnjem nivou, uz predlog ministarsva nadležnog za poslove zapošljavanja. On predstavlja osnovni okvir za realizaciju aktivne politike zapošljavanja koji je u skladu sa nacionalnom strategijom zapošljavanja”, kazala je Živković.

Poslodavac u privatnom sektoru, ukoliko ima 20 zaposlenih, u obavezi je da zaposli jedno lice sa invaliditetom, a ukoliko to ne učini kazne su propisane zakonom i plaćaju se penali, navodi Živković.

Više o konkursima i javnim pozivima za zapošljavanje i samozapošljavanje svi zaintersovani mogu pogledati na sajtu nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.