NSZ: Nema povećanja nezaposlenosti

VIDEO K9: I pored epidemije korona virusa, brojke pokazuju da u Južnobačkom okrugu nezaposlenost nije povećana, tvrde u novosadskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

19

U Južnobačkom okrugu je do 30. juna bilo je 33.235 nezaposlenih lica, što je smanjenje za 4,16% u odnosu na jun prošle godine, kažu u Odeljenju za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Trenutno je, prema njihovim podacima, najveća potražnja za radnicima u oblasti građevinarstva i informacionih tehnologija, dok je sve veći broj nezaposlenih iz oblasti poput turizma i ugostiteljstva.

Marjanović je pozvao nezaposlene da se jave u filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, kako bi se eventualno preorijentisali na traženija zanimanja. Navodi i da je većina novih nezaposlenih lica otkaze dobila zbog modernizacije preduzeća, gde kao nekavalifikovani u određenim sektorima postaju tehnološki višak.

Tokom vanrednog stanje sve usluge Nacionalne službe za zapošljavanje pružane su onlajn, dok se danas ponovo obavljaju neposredno uz adekvatnu primenu epidemioloških mera.

Marjanović je podsetio da sve usluge, kao i detalja uputstva i obrasce građani mogu pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.