NSZ: Konkursi i pozivi za zapošljavanje

VIDEO K9: Aktuelni javni pozivi i konkursi za subvencije za zapošljavanje i obuku nezaposlenih, subvencije za samozapošljavanje, kao i mere za zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavljeni su danas u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

0
554

Nacionalnim akcionim planom koji je Vlada Srbije usvojila krajem prošle godine definisani su prioriteti, ciljevi, programi i mere za zapošljavanje u 2018. godini, za koje se obezbeđuju sredstva iz budžeta Srbije, pokrajine, glokalnih samouprava, donacija, kredita i drugih izvora.

“U toku 2018. godine za realizaciju naših mera koje ćemo sprovoditi obezbeđeno je 3 milijarde 650 miliona iz sredstava doprinosa za slučaj nezaposlenosti, znači mnogo veća sreddstva nego što smo imali prošle godine, kada nam je bilo na raspolaganju 2, 8 milijardi dinara. Zatim, 550 miliona iz budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom”, rekla je Tatjana Vidović, direktorka filijale NSZ Novi Sad.

NSZ je dodeljen i direktan grant iz projekta IPA 2013 od preko 554 miliona dinara, kao i 750 miliona koje će biti obezbeđeno iz budžeta AP Vojvodine i lokalnih samouprava koje će biti utrošene za realizaciju pokrajinskih i lokalnih akcionih planova zapošljavanja.

“Ove godine je planirano da kroz programe i mere uključimo 132.200 nezaposlenih lica. Od tog broja u mere će biti uključeno 7.600 osoba sa invaliditetom i planirano je da realizacijom projekta IPA 2013 u mere uključimo još 1.512 nezaposlenih sa naše evidencije”, navela je  Vidović.

NSZ je 14. februara raspisala 10 javnih poziva i konkursa, od javnog poziva za realizaciju stručne prakse, preko poziva nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje do konkursa za refundaciju troškova podrške zapošljavanja osobama sa invaliditetom.

Inače, sve poslove vezane za osobe sa invaliditetom filijala Novi Sad ima izdvojene i radi ih u ulici Narodnog fronta 80.

Detaljne informacije o svim raspisanim konkursima zainteresovani građani mogu videti na sajtu službe nsz.gov.rs, kao i u besplatnom nedeljniku NZS “Poslovi”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.