NSPRV: 1. decembra obustava rada u školama

VIDEO K9: 1. decembra biće obustavljne rad u mnogim školama u Vojvodini. Ovu odluku doneo je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine kako bi ukazao na eksalaciju nasilja u školama koje trpe zaposleni u obrazovanju.

0
10

Članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine u četvrtak, 1. decembra, obustaviće rad u školama zbog narastajućeg nasilja prema zaposlenima u obrazovanju, u znak solidarnosti i podrške svima koji su bili žrtve nasilja na radnom mestu.

Dušan Kokot, predsednik NSPRV, tvrdi i da su danas počeli pritisci po školama zbog odluke o obustavi rada, te da će zbog toga protiv nekih direktora, kako je najavio, biti podnete krivične prijave.

Sindikat zahteva od Ministarstva prosvete da zakaže radni sastanak s njihovim predstavnicima te da zajednički naprave izmene propisa i zakonske regulative koje bi obezbedile veću zaštitu zaposlenih u obrazovanju.

Sindikat predlaže da se uvedu jasne i precizne sankcije za nasilnike, bez obzira da li nasilje vrše učenici, roditelji, mediji, rukovodstva škola ili kolege zaposleni, rekao je Kokot koji smatra da bi Krivičnim zakonikom Republike Srbije trebalo jasno definisati najstrože sankcije za za sve one koji su izvor nasilja ka zaposlenima u obrazovanju, a zbog veze sa radom u obrazovnoj ustanovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.