NSBI predlaže privremene staze za bicikliste

VIDEO K9: Početkom ove nedelje Novosadska biciklistička inicijativa uputila je predlog nadležnim gradskim upravama za izgradnju privremenih biciklističkih staza i traka u centru grada u ulicama Temerinska, Jovana Subotića i Šafarikova.

0
14

Za bicikliste je centar Novog Sada veoma nepristupačan i, osim što je u samom centru zabranjena vožnja biciklom kroz pešačku zonu, mnoge ulice nemaju adekvatnu i bezbednu biciklističku infrastrukturu, navode iz NBI.

Tako su ulice Temerinska, Jovana Subotića i Šafarikova u potpunosti nepristupačne biciklistima i, pre svega zbog velikog intenziteta motornog saobraćaja, veoma nebezbedne, zbog čega je Inicijativa uputila predlog Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve da razmotri opciju izgradnje privremenih biciklističkih staza i traka na kolovozu.

U predlogu je navedeno da je neophodno da te staze odnosno trake budu zaštićene stubićima radi veće bezbednosti biciklista i smanjenja mogućnosti nepropisnog korišćenja i parkiranja na njima u ovim ulicama.

Iako je mera oduzimanje kolovoza za izgradnju biciklističke infrastrukture u Srbiji nepopularna, ova praksa je sve zastupljenija u Evropi, poručuju iz Inicijative koja je taj predlog postavila i na interaktivnoj platformi Tvoj grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.