NS BIKE sezona od ponedeljka

VIDEO K9: Idućeg ponedeljka u Novom Sadu počinje sedma po redu NS bajk sezona, saopštio je danas Parking servis. Pravila korišćenja ovog sistema ostala su nepromenjena, kažu u ovom preduzeću.

0
342

Zainteresovani za prevoz kroz grad putem NS BIKE sistema mogu da koriste bicikle, raspoređene na 12 biciklističkih stanica.

Stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata. Predviđeno je da korisnik iznajmi bicikl, preveze se do željenog odredišta i zatim bicikl razduži na najbližoj stanici.

Sa početkom sezone novi korisnici se mogu registrovati na blagajni Preduzeća u Ulici Filipa Višnjića 47, kao i na NS bajk stanici kod SPENS-a, radnim danima i subotom od 9 do 16 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 500 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala po ceni od 20 dinara za sat vremena, odnosno 100 dinara za ceo dan.

Da bi Novi Sad učinili što pristupačnijim za vožnju bicikla Parking servis radi na obeležavanju i uređenju biciklističkih staza i uklanjanju automobila sa prostora namenjenih biciklistima.

Deo plana je i povećanje broja mesta za parkiranje i zaključavanje bicikala, povećanje broja raspoloživih bicikala, kao i otvaranje novih stanica za bicikle. Stoga, je i ove sezone planirano unapređenje sistema izgradnjom još jedne, 13. biciklističke stanice, koja će se nalaziti na Futoškom putu, prekoputa kasarne „Dr Arčibald Rajs“.

Podsetimo, borba za zdravu životnu sredinu i odgovorna ekološka politika određeni su kao prioritetni zadaci u Novom Sadu.

Akcija „Vratimo Novi Sad biciklistima“ pokrenuta je 2009. godine sa ciljem da se promoviše bicikl kao prevozno sredstvo čijom masovnijom upotrebom bi se doprinelo smanjivanju zagađenja i saobraćajnih gužvi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.