NP Fruška gora dobija Info centar

VIDEO K9: Danas je potpisan ugovor za sanaciju, rekonstrukciju i opremanje Informativnog centra Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora, a ovaj projekat, vredan 170 miliona dinara, biće realizovan za najduže godinu i po dana.

0
72

Potpisivanju ugovora za sanaciju, rekonstrukciju i opremanje Informativnog centra Javnog preduzeća Nacionalni park „Fruška gora“, prisustvovao je danas i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je tom prilikom naglasio da je reč o zajedničkom projektu vlada Srbije i pokrajinesa ciljem unapređenja turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Ovaj projekat, vredan 170 miliona dinara, biće realizovan za godinu do godinu i po dana, najavio je Mirović. Pokrajinska vlada, kako je rekao, poslednjih godina sve više finansijskih sredstva ulaže na Fruškoj gori, ove će biti nastavljeno i uređenje putne mreže, a plan je i izgradnja vizitorkog centra.

Fruška gora je najstariji nacionalni park u našoj zemlji, a Info centar, prema njegovim rečima, biće reprezentativno mesto sa puno sadržaja gde će turisti moći da dobiju informacije i da usmere svoje aktivnosti. Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić.

Fruška gora kao turistička destinacija razvija ubrzanim tempom, i već se nalazi u prvih deset destinacija u našoj zemlji,rekao je Kandić i dodao da je ovu destinaciju samo tokom prošle godine posetilo više od 80.000 turista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.