Novosađanke na obuci za samoodbranu

VIDEO K9: Besplatnu obuku samoodbrane za žene Novog Sada organizovala je kompanija MaxBet, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

0
44

Veliki broj žena juče je u Fleks fitnes centru, tokom intenzive obuke sa sertifikovanim trenerom, upoznato sa osnovnim tehnikama odbrane u slučaju opasnih situacija kojima bi mogle biti izložena.

Ovu besplatnu obuku samoodbrane za žene Novog Sada organizovala je kompanija MaxBet, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Poražavajuća statistika u Srbiji ukazuje da je svaka treća žena izložena fizičkom nasilju, svaka druga doživi neki oblik psihičkog nasilja, dok svaka četvrta iskusi pretnju nasiljem.

„Kurs samoodbrane za žene ima za cilj podizanje nivoa svesti ženskog dela populacije i ukazivanje na realnu potrebu za osnovnim znanjima iz oblasti lične zaštite i bezbednosti”, izjavila je Sanja Švonja, direktorka korporativnih komunikacija u MaxBetu i dodala da ta kompanija, uspostavljajući okruženje u kojem se ostvaruju lični i timski potencijali, kontinuirano stvara vrednost kroz razvoj zaposlenih, uz optimalno upravljanje, odgovorno ponašanje, poštujući pri tome pojedinca sa posebnim akcentom na netoleranciju nijedne vrste nasilja i diskriminacije.

Ova besplatna obuka organizovana je u okviru kampanje globalne „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koju obeležava 1.700
organizacija u više od 100 država sveta.

(Fotografije u prilogu: Uroš Dožić)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.