Novosadsko dečije leto: Učimo nemački

VIDEO K9: U toku Novosadskog dečijeg leta organizovane su brojne kreativne i edukativne radionice. Jedna od njih je i radionica iz nemačkog jezika, gde deca imaju priliku da se upoznaju sa osnovama ovog jezika, ali i da saznaju gde se sve govori nemački.

605

Radionica iz nemačkog jezika pod nazivom Dobrodošli u Nemačku, osmišljena je tako da se na kreativin i interesantan način decu upoznaju sa kulturom Nemačke, njenim geografskim položaje, glavnim gradom i ostalim zanimljivostima vezanim za ovu zemlju.

“Danas imamo uvodnu radionicu u kojoj ćemo pričati o Nemačkoj, gde se priča nemački, šta dolazi iz Nemačke, kako izgleda nemačka nošnja, šta se tamo jede i tako dalje. Posle toga ćemo raditi plakat, deca će crtati šta su sve zapamtila od onog što smo radili i nakon toga ćemo još malo da se poigramo na tu temu. Već sutra krećemo sa rečima, sa pesmicama, znači, baš će učiti nemački”, rekla je Olivera Savić, profesokar nemačkog jezika.

Prema rečima profesora deca su uvek raspoložena i spremna da obave sve zadatke. Program je prilagođen tako da im gradivo, s obzirom na njihov uzrast, bude interesantno i da im konstantno drži pažnju.

“Mislim da je dobro decu uvesti u sve to kroz igru, puštati crtaće, pesmice, da im to nekako probudi maštu i mislim da kroz igru najbolje uče”, smatra Jelena Čekerevac, student pedagogije iz Austrije.

Ova nedelja osmišljena je tako da program odgovara deci uzrasta od 3 do 6 godina, koji još uvek ne pišu latinicu, pa će nemački učiti kroz pesmice i igru.

U nastavku Dečijeg leta, već sledeće nedelje, pripremljene su radionice za one malo starije, gde će profesori raditi po udžbenicima. Kroz kreativni rad deca će biti upoznata sa novim slovima i glasovima koji su karakteristični za nemački jezik, kao i sa pravilima čitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.