Novosadski vatrogasci apeluju: Ne spaljujte biljni otpad!

VIDEO K9: Novosadski vatrogasci u proteklih 48 časova imali su preko 20 intervencija, koje su u najvećoj meri izazvali građani nepažnjom prilikom spaljivanja biljnog otpada.

0
344

Samo danas je Vatrogasno-spasilačka brigada imala 4 intervencije koje su sve predstavljale požare na otvorenom prostoru.

Prema rečima komandanta brigade Stojana Milovca, u prethodna dva dana značajno je povećan broj požara na otvorenom, pogotovo na sremskoj strani grada, odnosno na Fruškoj gori.

“Imali smo čak 19 požara na otvorenom prostoru. Ti požari su karakteristični zato što zahvataju veliku površinu i prete da se vrlo lako prošire i zahvate vikendice i naseljene delove grada. Iskoristio bih priliku da apelujem na građane da ne vrše spaljivanje strništa i da ne pale biljne ostatke na otvorenom prostoru, upravo zbog veoma lakog prenošenja požara”, rekao je Milovac.

Milovac podseća da je bilo kakvo spaljivanje biljnih ostataka na otvorenom zabranjeno, a da bi građani nakon adekvatnog prikupljanja, otpad trebalo da pravilno odlože i pozovu nadležno preduzeće koje je zaduženo za odvoz smeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.