Novosadski sajam ponovo Kovid bolnica

VIDEO K9: Epidemija korona virusa popunila je u ovom talasu bolničke kapacitete u Novom Sadu. Novosadski sajam, koji je u prvom talasu pretvoren u privremenu kovid bolnicu za prijem lakše obolelih, mogao bi za nekoliko dana ponovo da bude pretvoren u zdravstvenu ustanovu, najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

0
47

Proceduru za ponovno pretvaranje Novosadskog sajma u privremenu kovid bolnicu pokrenuće danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

U izjavi za TV Prvu Gojković nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, ali je pokrenut proces koji traje 48 sati kako bi privremena bolnica na sajmu bila sređena jer su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

U novosadskim bolnicama trenutno je skoro 540 pacijenata što je za oko 200 više nego na vrhuncu epidemijskog talasa u julu.

U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a oboleli od korone su smešteni i u Vojnoj bolnici, kao i u delu Instituta za plućne bolesti.

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je proteklog dana registrovano 2.046 novih slučajeva obolelih od virusa korona, od kojih u Novom Sadu još 486, što je broj aktivnih slučajeva u našem gradu povećalo na više od 9.600 inficiranih.

Sa trenutno skoro 30.400 inficiranih kovidom u Vojvodini, pokrajinski Institut za javno zdravlje i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.