NOVOSADSKI PREDŠKOLCI UMESTO U VRTIĆIMA U ŠKOLSKIM KLUPAMA

538

Novosadski predškolci bi umesto u vrtiće, u pripremnu grupu mogli da krenu u školu ako gradska Uprava za obrazovanje prihvati ovaj predlog Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”.

“Predlog da deca koja idu u obavezno predškolsko budu prebačena u škole već smo izneli Upravi za obrazovanje. Tražimo način da to i sprovedemo”, kaže direktor „Radosnog detinjstva“. Marko Grgurović.

Prema njegovim rečima, cilj je da se vrtići rasterete i da se konačno ukine lista čekanja. “Više od 3.000 dece godišnje ide u pripremnu predškolsku grupu. Ako bi ovaj predlog bio usvojen, više ne bismo imali problem sa smeštajem dece. Grad ne bi morao ni da odobrava povećanje upisnih kvota za 20 odsto”, navodi Grgurović.

Novi Sad bi tako postao prvi grad u Srbiji koji bi uveo ovakav model pripreme predškolaca. Do početka školske godine u vrtiće će biti upisano oko 15.700 mališana, a ispod crte će ostati njih 600. Ukoliko bi polovina predškolaca, njih oko 1.500, bilo smešteno u škole, lista čekanja bi praktično bila ukinuta, piše “Radio 021”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.