Novosadski ombudsman pokrenuo postupak zbog računa za grejanje

Lokalni ombudsman Grada Novog Sada pokrenuo je postupak po pritužbama građana jer je naplaćeno grejanje koje u oktobru nije isporučeno, saznaje 021.rs.

0
48

Ovom gradskom organu stigle su tri pritužbe Novosađana u kojim se ukazuje na činjenicu da “Novosadska toplana” nije usvojila zahteve za umanjenje računa za toplotnu energiju za oktobar, a grejna sezona nije počela 15. oktobra, piše 021.rs.

“Lokalni ombudsman je pokrenuo postupak po pritužbama građana, te se u skladu sa članom 38 stav 2 Odluke o Lokalnom ombudsmanu obratio JKP ‘Novosadska toplana’ Novi Sad. Nakon okončanja postupka Lokalni ombudsman će doneti odluku – ukoliko prava građana nisu povređena, postupak pred Lokalnim ombudsmanom se obustavlja, odnosno ukoliko utvrdi da su prava građana povređena donosi se preporuka, mišljenje ili predlog organu čiji rad je kontrolisao Lokalni ombudsman”, kažu u kancelariji Lokalnog ombudsmana za portal 021.rs.

Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao da konačna odluka nije doneta i da dosta toga zavisi od stava koji bude zauzela Vlada Srbije.

Nezavisno od Vlade Srbije, nekoliko opština i gradova u Srbiji odlučilo je da umanji račune stanovnika za grejanje za oktobar jer je početak grejne sezone sa 15. oktobra pomeren za 1. novembar. Gradovi u kojima je odlučeno da računi budu umanjeni su Kragujevac, Kraljevo, Bujanovac, Zaječar, a uskoro i Beograd, gde će se odluka o umanjenju naći na sednici Skupštine Grada Beograda 28. novembra.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.