NOVOSADSKI ODŽAČARI SE PLAŠE VISINE – ODBIJAJU DA SE PENJU NA KROV?

Pojedini Novosađani rešili su da iskoriste novi namet gradske vlasti - odžačarinu, pa su pozvali odžačare iz JKP "Stan" da im očiste dimnjake. Međutim, odžačari nisu obavezni da to učine ukoliko vaš krov nije bezbedan.

671

Takav slučaj dogodio se našoj sugrađanki, Veri Krgović, koja živi na Trandžamentu i kaže kako su odžačari odbili da se popnu na njen krov, uz obrazloženje da se na njemu ne bi osećali bezbedno.

”Imam kuću, imam dimnjak, nije mi problem da plaćam 60 dinara mesečno za odžačarinu, ali sam htela da dođu da provere u kakvom je stanju dimnjak, pa i da ga očiste. Prvo su rekli da će mi očistiti deo iza ložišta, koji se nalazi u dnevnoj sobi, što je potpuno besmisleno, jer je to moj posao. To ja redovno radim, jer je prostor pristupačan. Htela sam da mi očiste dimnjak”, objašnjava Vera Krgović i dodaje da

”Pitala sam ih šta im treba, merdevine, lift? Šta da im obezbedim da bi se popeli, pomerili tri crepa i dobili prilaz dimnjaku, ali su oni i dalje odbijali da priđu, pozivajući se na papir koji im je omogućio da posao odbiju”, tvrdi Vera, koja je momentalno otišla do JKP Informatika i zatražila da joj se dimničarina odbije sa računa, ali joj je tada rečeno ”da će se dug i dalje gomilati, jer je gradska vlast odlučila da ova stavka bude obavezna za sve Novosađane”.

Ova usluga izazvala je veliki revolt u  novosadskoj javnosti, s obzirom na to da se ona može primenjivati samo na one kuće koje imaju dimnjake. Uprkos tome, gradske vlasti odlučile su da dimničarinu plaćaju svi građani po ceni od dinar po kvadratnom metru.

(Novosti)

1 KOMENTAR

  1. Ako u obzir uzmemo i proizvodjaca, cijim crepovima je doticni krov prekriven, koji po danasnjim normativima vise ne ispunjavaju sertifikacione uslove, onda su odzacari stvarno u pravu! Da ne spominjem nepovoljne uslove tavanskog prostora, moguca negativna dejstva prasine, koja nije uzorkovana i laboratorijski ispitana, kao i verovatnocu da bi odzacari ulaskom u ove prostorije, narusili zivotnu sredinu neke ugrozene vrste paukova. Lako je praviti se pametan i izigravati EUROPEJCA!!! Saglasan sam da ti ljudi trebaju imati neku sigurnost i bezbednost na radu, ali jesmo li mi krivi sto je neplanski gradjeno, nista godinama nije odrzavano i nije se vodilo racuna o bezbednosti zgrada i stambenih objekata!? Znaci gospodja neka se ugusi u dimu posto niko nizasta ne odgovara u ovoj prokletoj zemlji!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.