Novosadski đaci posetili Kosovo i Metohiju

VIDEO K9: Sedamnaestoro osnovaca iz Novog Sada upravo se vratilo iz trodnevne posete Kosovu i Metohiji gde su boravili u okviru projekta ''Svim srcem za osmeh deteta''. Ovaj projekat pokrenut je pre četiri godine na inicijativu Udruženja građana Novi Sad, u cilju jačanja veza dece sa Kosova i Metohije s njihovim vršnjacima iz našeg grada.

0
296

Osnovci iz novosadskih škola ,,Žarko Zrenjanin” i ”Dušan Radović” družili su se proteklog vikenda s vršnjacima sa Kosova i Metohoje, a njihov domaćin ove godine je bila OŠ ,,Knez Lazar” iz Donje Gušterice.

“Obišli smo i Prizren, Velike Dečane, Pećku Patrijaršiju, manastir Gračanica, još dosta kulturnih i istorijskih znamenitosti mogu slobodno da kažem jedno bogatstvo Srbije koja poseduje generalno na KiM”, rekao je Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana Novi Sad.

Osnovci iz Novog Sada, uzrasta od V do VIII razreda, smešteni u domaćinstvima svojih vršnjaka iz Donje Gušterice, bili su u prilici da se iz prve ruke upoznaju sa običajima i načinom zivota svojih domaćina.

“Oni prosto, ja mogu da priznam, ni ne znaju gde idu, ni šta ih očekuje, ni u kakvu sredinu, jer imamo preko medija drugačiju sliku kako je tamo. A ovo je, da kažem veliki uspeh, što su oni prebrodili da odu i da se sami uvere kako je tamo”, naveo je Bajšanski.

U Udruženju građana Novi Sad su zadovoljni što se ove godine pozivu za odlazak na Kosovo odazvao veliki broj osnovaca.

Bajšanski ističe da je cilj ovakvog druženja sa vršnjacima iz kosovskih mesta, prvenstveno da decu iz Vojvodine edukuju o istorijskim znamenitostima i upoznaju ih sa lepotama Kosova i Metohije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.