NOVOSADSKE DEČIJE ZIMZARIJE 4-DRUGI DEO

Drugi deo manifestacije Novosadske dečije zimzarije 4 počeće 08. januara i trajaće do 14. januara 2015. godine. Više od 4.500 novosadskih mališana učestvuje u programima koji traju još od 24. decembra 2014. godine u okviru Novosadskih  dečijih zimzarija 4. Dečiji kulturni centar Deci na dar okupio je ove godine 26 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godinaponudili 116 kreativno-eduktativnih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

510

U drugom delu Zimzarija deca će otkriti tajne starih zanata, život i delo super junaka nauke Mihajla Pupina, detektiva Šerloka Holmsa, Herkula Poara, a biće u prilici da saznaju i kako funkcionišu roboti. Mali muzičari okušaće se na školi rokenrola pevajući i svirajući gitaru. Da li slike imaju ukus, miris i da li se mogu oslušnuti deca će, a zatim i ko su Leonardo, Mikelanđelo i Pikaso pitanja su na koja će takođe dobiti odgovore. Učesnici Zimzarija naučiće i kako se pravilno izgovaraju glasovi na fonetskoj radionici, ali i kako da naprave animirani film sa figurama plastelina. Što se tiče sportskih aktivnosti, najmlađi Novosađani biće u prilici da se oprobaju u adrenalin parku, da vežbaju šah, jogu, ritmičku gimnastiku, košarku, fudbal i kapueru, ali i da se uče optimizmu kroz smeh jogu. I u januarskom delu Zimzarija deca će učiti engleski jezik.

Radionice će se odigravati u Galeriji Matice srpske, u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Budisavi, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, OŠ „Petefi Šandor, OŠ „Đorđe Natošević“, Dečijem kulturnom centru, Kulturnom skloništu, Zabavnom parku „Starli“, „NS Klubiću“, kod Prijatelja dece Novog Sada, u Adrenalin parku „Zemlja čuda“, Školi fudbala „Siniša Mihajlović“ na SPENSU, na Kapuera akademiji Novi Sad, u Novosadskoj ženskoj košarkaškoj akademiji, pozorištu „Teatrilo“, UG „Tračak” na SPENSU, u Školi rekreacije „Mali šampioni”, Vrtiću „Dobra vila“, Školi engleskog jezika „Brighties“, Dečijem edukativnom klubu „Školarko“.

Potrebno je prijaviti učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Skoro sve radionice su besplatne, dok participacija za pojedine (13 radionica) 150 dinara.

Knjižica sa programom Novosadskih dečijih Zimzarija 4 je štampana u 12.000 primerka i podeljena je u decembru 2014. godine deci nižih razreda osnovnih škola.

Novosadske dečije Zimzarije 4 je sufinansirala Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Cilj ove manifestacije je da osposobi decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na druženje kroz kreativni rad i igru. Ideja da angažujemo decu u dokolici, te podstaknemo razvoj kreativnosti, samostalnosti, osećaja za lepo i probudimo želju za istraživanjem i novim saznanjima se pokazala odličnom tokom Novosadskog dečijeg leta 2011, 2012, 2013. i 2014. godine, Novosadskih uskršnjih čarolija 2013. godine, kao i na Novosadskim dečijim Zimzarijama 2011, 2012. i 2013. godine na veliku radost mališana, roditelja i organizatora ovih manifestacija Dečijeg kulturnog centra Deci na dar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.