Novosadska toplana: Sezona teče nesmetano

VIDEO K9: Iako je grejna kao i zimska sezona već počela, JKP Novosadska toplana još uvek izvodi radove koji kako navode, ne utiču na kvalitet grejanja. U Novosadskoj toplani su potrvdili da su svih šest toplotnih izvora u funkciji i trenutno se isporučuje dovoljna količina toplotne energije.

642

Grejna sezona je u jeku, a kako bi zimski period dočekali u potpunosti spremni, u Novosadskoj toplani u toku su neki od radova koji mogu da se obave, a da ne remete isporuku toplotne energije za grejanje i toplu protočnu vodu.

“U ponedeljak smo počeli radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na Bulevaru Partijarha Pavla, bez broja zbog čega je do 25 novembra, ispred pomenutog objekta na snazi izmena režima saobraćaja, u delu biciklističke i pešačke staze, iz istih razloga na snazi je i izmena režima saobraćaja u ulici Stevana Sremca, ispred broja 11, zbog čega će se povremeno, zbog pristupa mahanizaciji, zabranjivati saobraćaj ispred pomenutog objekta”, rekla je Ivana Stanimirović, potparol JKP “Novosadska toplana”.

Osim tih, u toku su i radovi na Trgu Galerija, zbog čega je, kako kaže potparol, zabranjen saobraćaj do kraja meseca na ovoj lokaciji. Zabrana saobraćaja do kraja meseca važi i u Hilandarskoj ulici zbog radova ispred broja devet.

Inače, grejna sezona teče nesmetano, a do sada se dogodila jedna havarija zbog koje je skoro čitav dan deo grada bio bez grejanja.

“Tako je, imali smo havariju na kotlovskom postrojenju na Toplotnom izvoru Istok, havarija je sanirana i sve je u najboljem redu”, navela je Stanimirović.

Kako saznaje Kanal 9, radi se o kotlu koji je star 43 godine i koji je svakako bio u planu da se zameni.

“Ja bih pozvala sve naše korisnike koji imaju, bilo kakva pitanju u vezi sa radom preduzeća, ili bilo kakve sugestije, da nam se obrate besplatnim pozivom na broj 0800100021 mogu nas zvati i na 423712 i 420853. A mogu i da nas posete u našim prostorijama, odseka za odnose sa potrošačima u Vladimira Nikolića 1, radnim danima od 7 do 20 sati, kao i subotom, od 8 do 13 časova”, kazala je Stanimirović.

Čak i kada se jave građani zbog problema koja nije nadležnost Toplane, kao što su na primer kućne instalacije zbog kojih bude slabije grejanje, radnici dolaze kako bi utvrdili stanje i upute građane na instituciju nadležnu za njihov problem, pojašnjava Stanimirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.