Novosadska toplana: Grejanje u gradu stabilno

VIDEO K9: Hladni talas koji je prošao sa veoma niskim temperaturama, kako dnevnim tako i noćnim, bio je poseban izazov za tehnički sistem Novosadske toplane. Međutim, kako kažu u ovom preduzeću, sve je pod kontrolom i sistem se pokazao kao stabilan, te su zadovoljni njegovim radom, te ne očekuju veće smetnje u radu povodom novog hladnog talasa.

0
489

S obzirom na broj havarija koji je zabeležen tokom hladnog talasa, koji je veoma nizak, u Toplani kažu da su izuzetno zadovoljni radom tehničkog sistema, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je vrelovod u nekim delovima grada star i preko 20 godina.

“Bilo je havarija, zabeležene su. Međutim, izuzetnom predanošću radnika Novosadske toplane one su sanirane u najkraćem vremenskom roku, a sve kako bi naši korisnici u što manjoj meri osetili prekid u ispruci toplotne energije, odnosno kako bi što kraće domovi ostajali bez grejanja, domovi i poslovni prostori naših korisnika”, rekla je Ivana Stanimirović, PR JKP Novosadska toplana.

Sugrađani u razgovoru za Kanal 9 kažu da su, uglavnom zadovoljni radom Novosadske toplane, odnosno grejanjem u domovima.

S obzirom na novonajavljeni hladni talas koji bi trebalo da traje bar do četvrtka, kada dnevne temeprature neće prelaziti nulu, u Toplani kažu da se nadaju da većih problema na sistemu neće biti.

“Što se tiče Novosadske toplane tu nema bojazni. Naša osnovna delatnost je proizvodnja i isporuka toplotne energije za grejanje. Dakle, najspremniji smo upravo u ovim zimskim mesecima i najhladnijim danima. Svih šest toplotnih izvora su u funkciji, rade punim kapacitetom u dnevno-noćnom režimu i tako će ostati sve dok vremenski uslovi to budu zahtevali. Dakle, sve je u najboljem redu i očekujemo da neće biti većih problema i, ako ih bude, nekih havarija, to su stvari koje su nepredviđene i koje se dešavaju”, navela je Stanimirović.

Ukoliko do havarija i dođe, radnici Toplane su spremni da izađu na teren i reše probleme u što kraćem roku, kaže Stanimirović.

Ukoliko dođe do problema na mreži, sugrađani to mogu prijaviti putem telefona na brojeve 0800 100 021, 423-712 i 420-853.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.