Novosadska Palata pravde useljiva do kraja godine

VIDEOK9: Radovi na izgradnji novosadske Palate pravde odvijaju se planiranom dinamikom. U novu zgradu pravosudnih organa, na uglu Radničke i Stražilovske ulice, iz stare u Sutjeskoj preseliće se oko 250 zaposlenih najverovatnije do kraja godine, rečeno je danas tokom obilaska radova.

0
24

U novoizgrađenim zgradama i objektima u Srbiji sudijama i tužiocima biće olakšan rad, što će poboljšati efikasnost celokupnog pravosuđa, rekla je ministarka pravde Maja Popović, prilikom obilaska radova na izgradnji zgrade pravosudnih organa u Novom Sadu.

Ministarstvo pravde je za unutrašnje opremanje ove zgrade opredelilo sredstava u iznosu od 900 hiljada evra.

Reformu pravosudnog sistema potrebno je da prate i infrastrukturni projekti, zbog čega je Evropska unija donirala za ovaj projekat više od 13 miliona evra, naveo je šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Ova donacija deo je šire podrške Evropske unije pravosudnom sistemu Srbije u okviru koje je u protekle dve godine Unija donirala više od 400 milona evra Srbiji za slične projekte.

Objekat Palate pravde u Novom sadu imaće 6 spratova i tri etaže ispod nivoa zemlje. U zgradi će raditi oko 250 zaposlenih, osobama sa invaliditetom biće omogućen poseban pristup ovoj zgradi koja će takođe će imati poseban ulaz za žrtve i svedoke.

Kamen temeljac za novu zgradu pravosudnih organa na uglu Radničke i Stražilovske postavljen je u novembru 2021. godine, a deo zaposlenih iz stare zgrade koja se nalazi u Sutjeskoj trebalo bi da se u nju preseli i započne sa radom do kraja ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.