Novosadska Golubica Stefanu Milenkoviću

VIDEO K9: Na Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu, upriličenoj povodom Dana grada, Februarska nagrada Novog Sada uručena je ovogodišnjem dobitniku, violinisti Stefanu Milenkoviću.

0
19

Februarsku nagradu Novog Sada je, na svečanosti u SNP povodom Dana grada, ovogodišnjem dobitniku, violinisti Stefanu Milenkoviću uručio je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Ovo visoko priznanje grad dodeljuje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kralјevskim gradom.

Febuarska nagrada, ove godine uručena je svetskom virtuozu, violinisti Stefanu Milenkoviću, za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja violiniste, koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatnjivosti Grada Novog Sada.

Prošla godina je, kako je rekao Stefan Milenković, bila puna projekata i novih događaja u kojima je učestvovao, a među njima je i stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača “Grmi”, osmišljene u saradnji sa nacionalnom platformom “Srbija stvara”, zatim festival Kamerne muzike “Blisko”, a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste.

Svako priznanje mnogo znači, istakao je Milenković koji se zahvalio svima koji su doprineli da njegov život bude Novi Sad.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana Valmaro trio.

Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara i po želji Stefana Milenkovića ove godine biće doniran Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kako bi podržao talentovane studente Akademije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.