Novosađanka najbolja debatkinja

VIDEO K9: Naša sugrađanka Jelena Zorić, pobednica je internacionalnog debatnog takmičenja Debate Your Issue.

0
33

Već pola godine traje internacionalni projekat Debate Your Issue, tokom kojeg mladi iz čitave Evrope razgovaraju o relevantnim temama današnjice i pripremaju se za debatna takmičenja. Umesto u Viljnusu u Litvaniji, prvo debatno takmičenje održano je proteklog vikenda onalajn, a pobedu je odnela naša sugrađanka Jelena Zorić iz tima Novog kulturnog naselja.

Ova dvadesetpetogodišnjakinja završila je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a debotovanjem se, kako kaže, do sada nije bavila, stoga je veoma ponosna na ovo dostignuće.  

Takmičenje se sastajalo od kvalifikacionog dela i finala. Tokom kvalifikacija učesnici su imali jedno debatno pitanje. Četiri najbolja takmičara su izborila mesto u finalu, među njima i Jelena Zorić.

Organizatori su izabrali relevantne društvne teme, jednakost i ljudska prava, kvotu po polovima u Evorpskom parlamentu, a u finalu se debata vodila oko legalizacije istopolnih brakova u Evropskoj uniji. Jelena kaže da, iako se radilo o temama koje je interesuju, sama priprema debate i njena relaizacija nisu bili ni malo jednostavni i iziskivali su mnogo truda.

U “Novom kulturnom naselju” kažu da su ponosni na Jelenin uspeh, ali da i da su ovom takmičenju prethodile intezivne šestomesečne pripreme. Velika želja tima “Novog kulturnog naselja”, ali i svih učesnika projekta Debate your isuues, je da na naredna takmičenje otputuju.

Sledeće nadmetanje je u početkom jula u poljskom Vroclavu, a nakon toga, od 22. do 25. jula, domaćin je Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.