Novosađanin oštetio budžet za skoro 11 miliona dinara

VIDEO K9: Novosađaninu je određena mera zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srbije za skoro 11 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava. On se tereti za krivična dela zloupotreba položaja i poreska utaja.

338

U koordiniranoj akciji Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšeno je odgovorno lice privrednog društva iz Novog Sada zbog sumnje da je uz pomoć saučesnika izvršio krivična dela zloupotrebe položaja i poreske utaje, čime je oštetio budžet Republike Srbije za oko 10,9 miliona dinara i pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 4,1 miliona dinara.

Osumnjičeni je tokom 2015. i 2016. godine imovinu i zalihe privrednog društva u ukupnom iznosu od 57.258.439 dinara zadržavao za lične potrebe, a na ostvareni prihod nije obračunao i platio porez na dohodak građana u ukupnom iznosu od 10.871.039 dinara.

Takođe, uz pomoć saučesnika otuđio je imovinu i onemogućio izmirenje obaveza prema poveriocima u ukupnom iznosu od 4.145.022 dinara, i na taj način izvšio krivično delo zloupotrebe položaja.

Osumnjičenom licu je određena mera zadržavanja do 48 sati, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.