Novosađanima od petka jeftinije grejanje

VIDEO K9: Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad od petka, 1. februara, počinje sa obračunom potrošnje za grejanje I pripremu tople vode po novim, nižim prodajnim cenama.

0
489

Odluku o nižim prodajnim cenama Toplane, podsetimo, gradsko veće usvojilo je 26. decembra.

Reč je o drugom sniženju ove grejne sezone koje je Novosađanima usledilo u vreme kada su skoro sve toplane u Srbiji podnosile zahteve za poskupljnjima svojih usluga.

Variranje cene nafte na tržištu, kao i cene gasa, osnovnog energenta koji Toplana koristi, ovo preduzeće amortizuje povećanjem ukupne efikasnosti sistema, umesto povećanjem cena korisnicima.

Svi radovi koje su radnici Toplane izvodili i koji su u toku imaju za cilj, pored podizanja stepena kvaliteta i pouzdanosti snabdevanja toplotnom energijom i podizanje efikasnosti sistema na viši nivo, tako da je za istu količinu proizvedene toplotne energije potrebno utrošiti manje energenata, pojašnjeno je iz Novosadske toplane.

Ovo preduzeće, podsetimo, nije korisnik kapitalnih niti tekućih subvencije Grada.

Nove prodajne cene po kojima će biti obračunati troškovi isporuke toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na februarskim računima:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.