Novosađanima 93 miliona dinara za energetsku efikasnost

VIDEO K9: Sugrađanima će u ovoj godini biti dostupno 78 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti, poručuju iz Gradske uprave.

0
64

Novosađani će ove godine imati priliku da dobiju subvenciju za zamenu stolarije, ugradnju izolacije, instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju solarnih kolektora i solarnih panela.

Grad Novi Sad je za ove potrebe obezbedio 40 miliona dinara, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike pružilo podršku sa dodatnih 38 miliona dinara.

U cilju uspešne realizacije projekata unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene Grad je opredelio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara.

Ove aktivnosti su, kako je saopšteno, planirane u okviru dva strateška dokumenta „Program energetske efikasnosti Grada Novog Sada za period 2022 – 2024. godine“ i „Plan energetske efikasnosti Grada Novog Sada za 2022. godinu“.

Racionalno korišćenje energije i povećana upotreba obnovljivih izvora energije doprinose smanjenju emisije gasova staklene bašte, ublažavanju klimatskih promena i unapređenju kvaliteta životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.