Novosađani vole leto

VIDEO K9: Prvi intenzivni toplotni talas ovog leta zahvatio je područje naše zemlje. Meteorolozi ne mogu sa sigurnošću da predvide da li će leto pred nama biti tropsko, ali svakako da nas tokom letnjih meseci očekuju još najmanje dva do tri toplotna talasa. Danas je u Novom Sadu izmereno maksimalnih 35 stepeni, a sudeći prema najavama meteorologa slične temperature nas očekuju i narednih dana. Naše sugrađane smo pitali kako podnose ove vremenske uslove.

0
489

Visoka temperatura vazduha najviše šteti srčanim, starijim i hroničnim bolesnicima, koji bi tokom tropskih temperatura vazduha trebalo da borave u klimatizovanim prostorijama i u hladovini, kao i da budu umereni u obavljanju fizičkih poslova.

Našim sugrađanima, kako su rekli za Kanal 9, uglavnom prijaju ovi vremenski uslovi i vole letnje temperature.

Ono što lekari svakako savetuju kad su temperature vazduha iznad 30 stepeni Celzijusa je izbegavanje izlaganja suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 17 časova, unos velike količine tečnosti, konzumiranje voća i povrća, oprez u saobraćaju i na kupalištima, kao i redovno pranje ruku i pažljivo postupanje sa namirnicama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.