Novosađani u Svetskoj nedelji štednje

VIDEO K9: Narodna banka Srbije od 29. oktobra do 2. novembra i ove godine obeležava Svetsku nedelju štednje. Proveravali smo da li i na koji način mogu da uštede naši sugrađani.

0
313

Svetski dan štednje je ustanovljen je 31. oktobra 1924. godine na skupu bankara u Milanu, kada je osnovan i Međunarodni institut za štednju.

U Srbiji od 29. oktobra do 2. novembra obeležavamo Svetsku nedelju štednje, tokom koje monetarne vlasti tradicionalno ohrabruju banke da građanima pružaju nagrade u vidu raznih pogodnosti, kako bi novac iz “slamarica” prešao štedni račun.

To je prilika i za podsećanje na to koliko je važno imati finansijsku sigurnost u vidu ušteđevine i koliko je važno štedeti za postavljene ciljeve.

Poslednjih godina u Srbiji je zabeležen trend rasta štednje, a proseku, banke su na dinarsku štednju nudile kamatne stope u iznosu 2,61 odsto godišnje.

Povodom Svetskog dana štednje i ove godine će Komercijalna banka svim bebema rođenim 31. oktobra pokloniti dinarske štedne knjižice, sa oročenih 50 evra u dinarskoj protivvrednosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.