Novosađani u nedelju opet čiste Ribarac i obale Dunava

Akcija čišćenja Ribarca i obale Dunava ponovo se tradicionalno održava u Novom Sadu, a organizuje je udruženje "Novi Sad ima srce" u saradnji sa brojnim drugim organizacijama.

965

Akcija će se održati u nedelju, 19. aprila, sa početkom u 10:30 časova, a putokazi i bilbordi će sugrađane koji žele da učestvuju voditi ka splavu “Skiper” gde će biti glavno okupljanje.

U čišćenju Ribarca i obale Dunava pored udruženja “Novi Sad ima srce”, ove godine učestvovaće i JKP Čistoća, Gradsko Zelenilo, Pokret Gorana Novi Sad, Pokret Gorana Vojvodine, kao i prijateljske organizacije “Rilej – Novi Sad”, “Infopolis omladinski info centar”, MB taksi, Udruženje “Fokus”, “Studentska unija Srbije”, Gimnazija “Živorad Janković” Novi Sad, Udruženje zaštite životne sredine “RIO”, Društvo za podršku osobama sa autizmom, Rehabilitacioni centar Duga, Čarda “Piknik”, Čarda “Noina Arka” i mnogi drugi.

Organizatori ističu da je ova akcija volonterskog karaktera i pozivaju sve građane Novog Sada koji dele iste vrednosti i ljubav prema Dunavu i njegovoj obali da im se pridruže, jer “kako kaže prosta računica, što nas je više, veću ćemo površinu očistiti od smeća”.

Ideja akcije je da se kroz tročasovnu šetnju kroz prirodu smeće sakuplja u džakove. Organizatori će obezbediti džakove, i jedan broj rukavica, ali apeluju na građane da ukoliko imaju ponesu svoje rukavice i vodu.

JKP Gradsko zelenilo bi tokom akcije čišćenja Ribarca trebalo da posadi određen broj sadnica.

“Novi Sad ima srce” ima ambiciju da svoje akcije u budućnosti naziva “Očistimo Novi Sad”, a to im po svemu sudeći ide od ruke budući da su od pre dve godine organizovali akcije čišćenja Ribarca, Šodroša, Kameničkog parka, dečijih igrališta, Fruške gore, Bećarca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.