Novosađani slave 1. maj

VIDEO K9: Brojni žitelji Novog Sada prvomajske praznike po tradiciji proslavljaju na Fruškoj gori, u Kameničkom i Limanskom parku, a od ranog jutra kolone automobila na izlazima iz grada svedoče da su sugrađani okupirali ta izletišta.

0
283

Porodica, društvo, hrana, muzika i, naravno, slobodan dan, obležili su i ovogodišnji Prvi maj.

Najveći broj Novosađana se još sa prvim zracima sunca uputio na Frušku goru. Glavna mesta izletnika su lokacije sa ložištima za vatru i stolovima i klupama od kojih je većina zauzeta još juče, paljenjem logorske vatre i kampovanjem.

Od hrane uglavnom preovlađuje meso na roštilju, a ima i onih koji su se odlučili za prase ili jagnje na ražnju. Uz mladi luk i salatu, neizostavni deo proslave je i piće.

Kamenički park je već od ranog jutra prepun izletnika, a redarske službe JKP “Gradsko zelenilo” kontrolišu da paljenje vatre bude na prostorima određenim za tu namenu, kojih je tridesetak na području parka. Loženje vatre se naplaćuje i košta 400 dinara, a na prostoru tog izletišta montirani su mobilni toaleti i cisterne sa vodom.

Mnogi Novosađani su se danas uputili na Stražilovo, ili pak na obližnje salaše. Izvesno je da će mnogi, naročito mlađi i oni koji sutra ne rade, proslavu Prvog maja slaviti do kasno u noć, a neki će na izletištima i prenoćiti, s obzirom da je sutra za mnoge neradni dan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.