Novosađani – najbolji kik-bokseri

VIDEO K9: Kik-boks reprezentacija Srbije ove godine se sa medaljama vratila sa dva međunarodna takmičenja, Evropskog juniorskog prvenstva održanog u septembru u Skoplju i Svetskog seniorskog prvenstva u novembru u Budimpešti. Za ove naše uspešne mlade sportiste, inače Novosađane, danas je priređen i svečani prijem u Gradskoj kući.

560
Novi Sad je imao šest predstavnika u juniorskoj kik-boks reprezentaciji Srbije koji su osvojili četiri medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu u kik-boksu, dok je u seniorskoj konkurenciji, naš grad sa istim brojem takmičara, osvojio tri  medalje na Svetskom seniorskom prvenstvu u ovom sportu.
“Ovi takmičari ne samo da su sportisti, nego mi imamo tu takmičare koji su prvaci Srbije u matematici i fizici, imamo službenika banaka, đake iz policijske akademije, svršene studente, to su sve ljudi koji su važni činioci našeg društva”, rekao je Miodrag Jotić, direktor kik-boks reprezentacije Srbije.
Pored toga što su odlični ambasadori našeg grada, kako je istaknuto na prijemu, oni su uzor mladima i na važnoj misiji promocije sporta i zdravog stila života.
“U Beogradu 2015. sam uzela prvi put svetsko prvenstvo i ove godine sam branila i odbranila titulu.  Tri meča, prvi je bio sa Turkinjom, drugi sa Italijankom i treći sa Ruskinjom. Planovi su da, sad ćemo da počnemo da radimo snagu i da počnemo da se spremamo za april, trebalo bi da u Novom Sadu napravimo reviju za profi prvaka sveta”, rekla je Aleksandra Krstić, iz Pagonis tima.
Od važnijih takmičenja naše kik-boks reprezentativce očekuje Evropsko prvenstvo, čiji datum još nije utvrđen, ali sa kojeg planiraju da donesu nove medalje u Novi Sad.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.