“Novo(ne)otkriveni prostori na Novom naselju

VIDEO K9: Sutra će na Novom naselju biti otkriveni „Novo(ne)otkriveni prostori“. Reč je o projektu koje sprovodi Udruženje Novo kluturno naselje, koje ima za cilj izmeštanje umetnika iz njihovih atelje kako bi radili sa zajednicom i doveli umetnost u javne prostore.

0
97

„Novo(ne)otkriveni prostori“ naziv je projekta koje sprovodi Udruženje Novo kluturno naselje sa ciljem da izmesti umetnost u javne i privatne prostore, uključujući zajednički rad umetnika i sugrađana sa Novog naselja.

Prezentacija umetničkih radova nastalih sa komšijama i zajednicom Novog naselja desiće se u subotu, 24. septembra od 14 časova, a mesto okupljanja je glavni ulaz u Gerontološki centar u Bate Brkića 17.

Treći umetnik je Siniša Tucić, naš poznati pisac i aktivista sa Novog naselja. On je u sklopu ovog projekta radio s decom tokom prethodna dva meseca, a zajednički su napravili audio instalicije koje će takođe sutra biti prezentovane.

Takođe, učesnici će tokom šetnje do urbane bašte pokupiti obezbeđene sadnice koje će biti zasađene u Bate Brkića 26 sa dvorišne strane.

Ovogodišnjim konceptom, Novo kulturno naselje ispituje mogućnosti Novog naselja kao pristaništa za umetnike. Tokom prethodnih godina kroz ovakve tipove projekata, stavljen je akcenat ne samo sa umetnike i na njihov razvoj, već i celokupnom umetničkom i kulturnom životu zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.