Novogodišnji prijem za novinare

VIDEO K9: Za novinare lokalnih i regionalnih medija i ove godine je u holu zgrade Pokrajinske vlade danas je organizovan tradicionalni novogodišnji prijem.

383

Novinari brojnih lokalnih i regionalnih medijskih kuća ugošćeni su i ove godine na novogodišnjem prijemu koji za njih organizuje Pokrajinska vlada.

Predstavnike medija pozdravila je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koja je navela da je pokrajinska vlast za njih potpuno otvorena.

“Tu svojevrsnu interakciju u kojoj, razume se, ponekad zaiskri i pokoja varnica, mi smatramo dragocenom i kao proveru jesmo li na dobrom putu i kao podsticaj da još bolje obavljamo poslove koji su nam, voljom građana Vojvodine, povereni”, navela je Milošević.

Okvir delovanja Pokrajinske vlade u oblasti javnog informisanja je je jasno određen zakonom i propisima kojih se ona striktno pridržava, posebno kada je reč o nemešanju u bilo čiju uređivačku politiku, tvrdi Milošević.

“Sa druge strane, međutim, mi smo takođe u okviru jasnog zakonskog okvira, usmereni na podršku sistemu javnog informisanja koji ide u tri pravca. Prvi jeste gradnja nove zgrade RTV-a koju je započela ova Pokrajinska vlada i koja će, sasvim sigurno biti završena do kraja naredne godine”, kazala je Milošević.

Ona je istakla i da je podrška za 22 lista na 8 manjinskih jezika čiji osnivači su nacionalni saveti nacionalnih manjina sa 264 miliona dinara u 2016. ove godine povećana na 278 miliona, dok je u narednoj godine u ove svrhe planirano 312 miliona dinara.

“Treći pravac naše podrške vojvođanskom sistemu javnog informisanja jeste projektno sufinansiranje, gde smo izdvajanje jedva 15 miliona zatečenih u budžetu za 2016. godinu, povećali na oko 68 miliona u prošloj godini i na nešto više od 70 u tekućoj”, istakla je Milošević.

Ovi vidovi podrške biće nastavljeni i 2019. rekla je Milošević poželevši novinarima srećnu i uspešnu novu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.