Novogodišnje brojanje ptica

VIDEO K9: Jedinstveno takmičanje u zimskom prihranjivanju ptica ove godine ima praznični karakter, poručuju iz Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

0
19

Jedinstveno takmičenje u zimskom prihranjivanju ptica, koje ove godine ima praznični karakter, već drugu godinu za redom organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Naziv akcije je „Ptice moje hranilice – Novogodišnje brojanje ptica“, a svi koji žele da učestvuju u njoj za početak treba da postave jednostavnu hranilicu za ptice i redovno je dopunjavati neslanim, sirovim hranivima poput semenki suncokreta, pšenicom, lomljenim kukuruzom, prosom, orasima, kikirikijem.

Hranilica će sigurno olakšati potragu za hranom pticama tokom zimskih meseci, a posmatrači svoja zapažanja o pticama koje posećuju postavljenu hranilicu treba da zabeleže popunjavanjem izveštaja koji se može pronaći na sajtu društva.

Takmičenje traje od  utorka, 15. decembra, pa do 15. januara naredne godine i otvoreno je za osobe svih uzrasta sa teritorije naše zemlje.

Prošle godine je takmičenje trajalo duže, 12 sedmica, tokom kojih su učesnici izbojali više od 12.000 jedinki ptica i zabeležili 48 različitih vrsta na svojim hranilicama Pobednici takmičenja „Ptice moje hranilice“ biraće se u kategorijama: 1) hranilica sa najviše različitih vrsta; 2) hranilica sa najviše jedinki ptica; 3) najlepša fotografija na fotokonkursu; 4) likovno/literarni konkurs za decu i za njih su obezbeđene zanimljive nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.