Novo zasedanje, stare priče

440
(VIDEO K9) Redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije počelo je danas svečanom sednicom. Na dnevnom redu su izmene brojnih zakona, a poslanici su i ovo zasedanje iskoristili kako bi pokrenuli neke druge, stare teme – poput pitanja Kosova, izbora i ponašanja poslanika u skupštinskoj sali.
Promena vlasti u Beogradu pokrenula je pitanje vanrednih paralamentarnih izbora u svim lokalnim samoupravama, a to je bila i jedna od glavnih tema današnjeg zasedanja. Većina stranaka ubeđena je da bi osvojila veći broj glasova nego na prethodnim izborima. Ipak, po svemu sudeći izbora u svim lokalnim samoupravama neće biti jer prema rečima socijalsita to nije u interesu građana Srbije.
Osim o izborima u jedinicama lokalne samouprave, veliki deo vremena otišao je i na razgovore o lokalnim izborima na Kosovu, ali i ekonomiji i sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Bilo je reči o dugovima, budžetskom deficitu, kontroli medija ali i ponašanju poslanika.
Poslanici su izrazili  zabrinutost i povodom otvaranja pitanja Vojvodine, koja je prema mišljenju pojedinih poslanika pitanje lojalnosti Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.