Novo udružnje ratnih veterana u Novom Sadu

VIDEO K9: Nekoliko ratnih veterana okupilo se sa idejom da osnuju udruženje pod nazivom Udruženje ratnih veterana Novog Sada. Nezadovoljni radom dosadašnjih predsednika udruženja ratnih veterana na teritoriji Novog Sada, osnovali su svoje udruženje koje će, kako kažu, imati drugačiji koncept od dosadašnjih i koje će raditi u korist ratnih veterana.

0
1902

“Mi hoćemo jedno novo Udruženje ratnih veterana Novog Sada, koje bi funkcionisalo, koje bi bilo nestranačko i koje bi pomagalo isključivo sve ratne veterane. Gde predsednik i rukovodeći udruženja ne bi bili vlasnici tog udruženja. Svaki veteran bi imao pravo da u svako doba uđe da proveri stanje, da se upozna sa planom i programom, da pročita statut, da na javnom mestu bude istaknut statut Udruženja, da pročita čime se to Udruženje bavi, kakvi su rezultati postignuti, kome je kakva pomoć dodeljena”, rekao je Lang Jansen, jedan od osnivača Udruženja ratnih veterana Novog Sada.

Cilj je, kako Lang navodi, stvoriti udruženje u kojem niko neće raditi u ličnu korist, već će se pomagati svim ratnim veteranima.

“Tako smo ga osmislili da bude različito od udruženja veterana koji su do sad bili. Osnova ovog udruženja koje mi sad osnivamo, jeste da su osnivači ratni veterani koji su učestovali u sukobima koji su bili kod nas, međutim filozofija je da to bude otvorenog tipa. Da može bilo ko da se učlani u to udruženje. Mi smo osnivači, mi smo u bazi, mi pokrećemo akcije samo prilikom osnivanja, međutim bilo ko može da bude deo te organizacije”, naveo je Dragan Brajkov, jedan od osnivača.

Oni najavljuju da će udruženje imati i brojne sekcije, poput kulturnih, naučnih i sportskih i nadaju se da će kroz kratak vremenski period uspeti da okupe veliki broj, kako ratnih veterana, tako i svih onih koji budu prepoznali vrednost ovog udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.