Novo radno vreme Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine

VIDEO K9: Dobrovoljni davaoci krvi, ubuduće mogu davati krv do 19 časova svakog radnog dana u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine koji se u Novom Sadu nalazi u Hajduk Veljkovoj ulici 9a.

0
7

Novo radno vreme Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine je od 7 do 19 h svakog radnog dana za dobrovoljne davaoce krvi, saopšteno je iz ove ustanove.

S obzirom da su rezerve krvi svih krvnih grupa dosta niske, u Zavodu se nadaju da će novo radno vreme dosadašnjim i budućim davaocima omogućiti lakšu organizaciju i povećati broj prikupljenih jedinica krvi.

U Zavodu ističu da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije, te apeluju na sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje organizujuju u saradnji sa Crvenim krstom.

Davanje krvi na organizam deluje stimulativno jer utiče na obnavljanje krvnih elemenata, crvenih (eritrociti) i belih (leukociti) krvnih zrnaca i krvnih pločica (trombociti), te čini da se osoba koja je dala krv oseća poletnom, svežom i korisnom zbog učinjenog humanog dela.

Adresa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu je u Hajduk Veljkova ulica broj 9a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.