Novo osvetljenje za OŠ “Dositej Obradović”

VIDEO K9: OŠ Dositej Obradović dobila je novo osvetljenje u svom dvorištu. Ovo je jedna od 12 škola sa teritorije Novog Sada koje treba da dobiju novu rasvetu u cilju veće bezbednosti učenika, ali i spečavanja vandalskog ponašanja.

0
72

U dvorištu OŠ Dositej Obradović postavljeno je novo javno osvetljenje u cilju unapređenja bezbednosti dece školskog uzrasta i objekta u kojem borave. Ove radove realizovala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako navode na sajtu Gradske uprave, svetiljke sa led izvorima svetla postavljene su na 25 stubova visokih pet metara, kojima su osvetljene pešačke staze, platoi i zelene površine.

Sportske terene osvetljava 7 stubova visine 10 m na kojima su montirani jedan do tri reflektora, čime su stvoreni uslovi za korišćenje ovih terena i u večernjim časovima.

Dodaju i da su radovi završeni u planiranom roku, a kako ne bi bilo ometano redovno funkcionisanje ustanove, izvođeni su tokom raspusta, kada deca nisu prisutna u objektu. Vrednost radova ovih je blizu 12 miliona (11.950.940,00) dinara.

Iz Gradske urave navode da će nastaviti sa osvetljenjem školskih dvorišta i u narednom periodu, prema projektnoj dokumentaciji koja je izrađena za još 11 škola na teritoriji Grada Novog Sada, kako bi u što većoj meri bila osigurana bezbednost i sprečeno vandalsko ponašanje u okviru obrazovnih ustanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.