Novo kreditno zaduženje APV

VIDEO K9: Pred poslanicima Skupštine Vojvodine na dnevnom redu danas se našlo i novo kreditno zaduženje pokrajine u iznosu od 700 miliona dinara za uvođenje sistema automatizovane odbrane od grada na području raketnog centra Bajša i Samoš.

0
31

Predlozi odluke o izmeni odluke o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda i odluke o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda izazvali su najviše pažnje na današnjoj, šestoj po redu sednici Skupštine Vojvodine.

Prema prvoj, Pokrajina se zadužuje u iznosu od 700 miliona dinara za uvođenje sistema automatizovane odbrane od grada na području raketnog centra Bajša i Samoš.

Kako je poslanicima pojasnila pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović, za projekat uvođenja sistema automatizovane odbrane od grada na području raketnog centra Bajša i Samoš nije se išlo na zaduženje u celokupnoj vrednosti investicije od 1,4 milijarde dinara, već je reč o povlačenju 700 miliona kao prve tranše kredita zbog postepenih radova i kasnijih boljih uslova kredita.

Protiv novog dugoročnog zaduženja Vojvodine je deo opozicije. Iz redova Srpske radikalne stranke poručili su da oni nisu protiv ulaganja u zdravstvo, gradnje Kamenice 3 ili sistema protivgradne odbrane, ali jesu protiv načina njihovog finansiranja.

Među 17 tačaka dnevnog reda današnje sednice su i teme o projektima u oblasti visokog obrazovanja, studentskog standarda i naučnoistraživačke delatnosti, zaštiti prirodnih dobara, nekoliko prostornih planova, o izveštaju u raspolaganju javnom svojinom, a poslanici će razmotiti i finansijsko poslovanje i završni račun Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima za 2019. godinu.

Pomenimo i da sednici nije prisustvovao veliki broj članova Pokrajinske vlade i da se uoči početka zasedanja novinarima nije obratio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, niti predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.