Novine u radu OŠ Kosta Trifković

VIDEO K9: Novosadska Osnovna škola Kosta Trifković je od ove godine uvela novine u radu i pokrenula nove projekte u koje će biti uključeni zaposleni, ali i đaci.

0
555

U nastavu OŠ Kosta Trifković uvršten je jedan novi predmet, promenjeni su nazivi dva postojeća, uspešno je uveden elektronski dnevnik, a škola, prema rečima direktora ove ustanove Milana Spasojević, nastoji da uvede što veći stepen digitalizacije.

“Od ove školske godine učenici petog razreda su krenuli sa novim nastavnim planom i programom, vezano za nastavni predmet Informatika i računarstvo, promenjen mu je status i to je sada obavezni nastavni predmet. Ono što je još novina, to je da je deo nastavnog plana i programa promenjen kod Fizičkog vaspitanja, gde je ubačen jedan deo vezano za zdravstveno vaspitanje učenika”, rekao je Spasojević.

Jedan od važnih projekata sprovodi se u okviru Erasmus plus projekta. U fokusu ovog projekta, kroz koji će biti vršena obuka kako zaposlenih, tako i dece i roditelja, jeste razvijanje tolerantnih odnosa među različitim populacijama kroz interkulturalnost.

“Generalno, ciljevi Erazmus plus programa su unapređivanje razvoja obrazovanja, povezivanje formalnog, neformalnog i informalnog učenja, povezivanje škola sa svetom rada i tako dalje”, navela je Tamara Jovičić, autorka i koordinatorka projekta.

Za realizaciju ovog projekta zadužena je Fondacija Tempus, a prema rečima druge koordinatorke Danke Džepine, kursevi u okviru projekta će se odvijati van teritorije naše zemlje i to u Sloveniji i na Kipru.

“Na Kipru će učesnici seminara biti iz Poljske, Rumunije, sa Kipra i Srbije, a u Sloveniji još uvek nemamo tačne podatke koji su učesnici. Uglavnom, dešava se da su učesnici iz cele Evrope, tako da se seminari odigravaju na engleskom jeziku”, pojasnila je Džepina.

Posle ovih, biće održani interni seminari u okviru škole, kao i ogledni časovi, a u saradnju će biti uključene i lokalne zajednice, kako bi se došlo do što boljih rezultata u integraciji dece u nastavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.